CT készülék

Fogászati Központunkban 2012. júliusától Gendex GXCB-500 CT készüléket használunk.


A GXCB - 500 készülék egyedülálló a képalkotási technológiában. A készüléket kimondottan az implantológusok igényeinek megfelelően fejlesztették ki.

A CT mindössze 8.9 másodperc alatt szeknneli be a képi részleteket és kevesebb mint 20 másodperc alatt készíti el a teljes képet.

Előnyei:
- 3D technológia a legkisebb anatómiai részletek felismeréséhez
- automatikus idegcsatorna meghatározás
- kényelmes, ülő testhelyzetet nyújt a páciens számára

A kisfilm szemlélteti a CT előnyeit.

Miért jó ez a készülék? 

Precíz

Minden szájsebészeti beavatkozás teljes biztonsággal tervezhető és elvégezhető a Gendex GCXB-500 készülék segítségével, hiszen a beavatkozást végző szájsebész szakorvos a tér minden irányából képes részletesen feltérképezni a műtéti területet.

Ez az egyedülállóan új képalkotási eljárás lehetővé teszi, hogy a vizsgálandó területről 1:1 méretarányos, rávetülés nélküli, több irányból megjeleníthető 3 dimenziós kép készüljön. A felvételeken nemcsak a csont mennyisége, hanem a csont minősége is vizsgálható.

Kényelmes

A Gendex GCXB-500 készülék által készített felvételekhez nem szükséges sem filmet, filmtartót, sem ráharaptatót betenni a páciens szájába. A készülék hasonlóan néz ki a hagyományos panoráma röntgen berendezéshez, de annál jóval kényelmesebb, mivel a páciens ülhet és nem veszi körül egy zárt gyűrű, amely bezártságérzetet okozhat.

Gyors

Használata során a pácienst a hagyományos medical CT-vel szemben minimális sugárterhelés éri! A szkennelés CT-vel perceket vesz igénybe, míg CBCT-vel 20-40 másodpercet.