Protézisek

Azokban az esetekben, amikor korona vagy híd nem alkalmazható műfogsorokat ún.protéziseket használunk a fogak pótlására. A protézisek minden esetben kivehetők ellentétben a rögzített fogpótlásokkal (hidak, koronák).

Az általunk készített műfogsorok teljesen természetesnek hatnak és jól megtámasztják az arc izmait valamint az ajkat. Fogtechnikusaink nagy gyakorlattal készítik el az Ön természetes fogainak és fogínyének megfelelő fogsort. A műfogsorokra általában, de implantátumokra rögzített protézisekre fokozottan igaz, hogy a rágás és beszéd képességét hatékonyan támogatják. Sok páciensünk alaptalan félelme, hogy a műfogsor elkészülte alatt fogatlan lesz. Kiváló minőségű ideiglenes pótlásaink biztosítják, hogy Ön ne maradjon fogak nélkül.

A műfogsor lehet részleges vagy teljes. A részleges (ún. kombinált) műfogsort kapcsokkal vagy rejtett elhorgonyzással rögzítjük a még meglévő fogakhoz. A kombinált protézisek kiváló esztétikai hatást és
stabil pótlást biztosítanak, hátrányuk viszont, hogy nem akadályozzák meg a csontállomány sorvadását, amit csak fogászati implantátumokkal lehet megakadályozni. A teljes műfogsor implantátumokon rögzül vagy a száj természetes anatómia viszonyait kihasználva kerül rögzítésre.

A protézisek alapja a lemez, mely műanyag (akrilát) vagy fém lehet. A fogak is akrilátból készülnek és megtévesztésig hasonlítanak a természetes fogakhoz.

Fogászati Központunkban évente többszáz műfogsort készítünk el, fogtechnikusaink külön csapata csak ezekkel foglalkozik.

Protézis árak