Kiegészítő beavatkozások


Fájdalommentes érzéstelenítés „The Wand” – a Varázspálca

Hagyja otthon félelmeit! A fájdalomküszöb minden embernél más, azonban a fogászati technológiák fejlődése már lehetővé teszi, hogy a beavatkozásokat ne kísérje fájdalom illetve, hogy a kellemetlenségeket minimalizáljuk.

A VitalEurope Fogászati Központban az érzéstelenítő injekció beszúrása előtt egy kellemes ízű zselés érzéstelenítőt kenünk a nyálkahártyára annak érdekében, hogy az érzéstelenítő beadása ne okozzon fájdalmat.

Azoknak, akik teljesen fájdalommentes érzéstelenítést szeretnének igénybe vagy tűfóbiától szenvednek  ajánljuk a Wand érzéstelenítést, mely számítógép által vezérelt befecskendezést tesz lehetővé.

Mi ez?
A „The Wand” nem más, mint lokális érzéstelenítéshez használható injekció. A fogínybe fecskendezett érzéstelenítőanyag áramlási sebességét számítógép határozza meg, ezért az injekció beadása garantáltan lassú, fájdalommentes és egyenletes.

Az emberek többségének rossz élménye fűződik bármilyen injekció beadásához, mivel a tűszúrással áttörik bőrének felületét. A rossz érzést többnyire az érzéstelenítő anyag túl gyors behatolása okozza, ami a „The Wand” használatánál elképzelhetetlen! Bővebben a Varázspálcáról.

Csont csapda
A csont csapda lényege, hogy az implantáció során speciális eszközökkel apró csontszövet darabokat gyűjtünk össze, melyeket aztán a csontpótló anyag helyett vagy azzal keverve ültetünk be.


Íny korrekció (gingivektómia)

Fogínygyulladás esetén alkalmazott beavatkozás. Az íny fertőzött részeit eltávolítjuk, az íny a gyógyulás után újra körbeveszi a fogat.


Stég

Egy olyan rejtett rögzítő fémrúd, melyre a protézist ráültetjük, így az nem mozdul el.


Primer és szekunder teleszkóp korona

Egy olyan speciális korona, mely a mellett lévő protézis megtartására szolgál. A korona két részből áll, a primér rész a fogcsonkon helyezkedik el, a szekunder rész pedig a protézis rögzítését biztosítja.


Rejtett elhorgonyzás
Kivehető fogpótlás esetén alkalmazott, kiváló esztétikai hatást biztosító megoldás. Előnye még, hogy nem károsítja a nyálkahártya és csont alakzatot és a maradék fogakat sem.


Gyökérkezelés
Gyökérkezelésre akkor van szükség, ha a fog olyan mértékben elszuvasodott vagy elhalt, hogy a gyökércsatorna már nem megmenhető. A gyökércsatorna elhalását a leggyakrabban ellátatlan szuvasodás vagy fizikai ráhatás okozhatja.

A gyökérkezelés lényege, hogy a gyökércsatornát feltárjuk és speciális gyökértömő anyaggal kitöltjük, így megakadályozva, hogy ott baktériumok szaporodhassanak el. Rágófogak esetében gyakran onlay vagy korona szükséges annak érdekében, hogy a fog megtarthassa rágófunkcióját.

A gyökérkezelés során először röntgen segítségével megállapítjuk a gyökérkezelés indokoltságát. A röntgent követően helyi érzéstelenítésben a gyökércsatorna feltárása következik digitális gyökércsatorna mérővel. A fogbél maradványok eltávolítása után gyógyszerrel töltjük fel a gyökércsatornát, majd egy hét múlva Ön gyökértömést és fedőtömést kap gyökérkezelt fogára. A gyökérkezelés ára tartalmazza a fedőtömés árát is.

Teljes árlista