Héjak

A fogászati héj nevéből is adódóan mintegy héjszerűen (nagyon vékony rétegben) pótolja a fog külső felszínét, ezáltal nem igényli a fog teljes "körbecsiszolását", összehasonlítva a hagyományos fogpótlásokkal.
A teljes kerámiahéj elsőrendű választás a kisebb formai hibák, elszíneződések, esztétikai hibák, fogak közti rések elrejtésére, korrekciójára. Pontos tervezést, extrém precíz fogelőkészítést kíván meg az orvostól és tökéletesen esztétikus munkát a fogtechnikustól.

A porcelánhéj a legjobb megoldás, ha nincs lehetősége a fogszabályozás hosszadalmasabb folyamatával bajlódni, de szeretne tökéletes mosolyt. Fogászati héjat elsősorban a felső és alsó négy-négy metszőfogra illetve szemfogakra (ritka esetben a kisőrlő fogakat) készítünk az alábbi esetekben:

• Ha fehérítéssel már nem korrigálható az elszíneződött frontfogak leplezése
• Ha a fogzománc fejlődési rendellenessége ezt indokolja
• Ha Ön szeretné a frontfogak alakját és méretét változtatni.
• A metszőfogak közötti rések zárására van szükség és nem szeretné fogait szabályozni
• Ha a frontfogak helyzeti rendellenessége (például túlzottan kiálló kismetsző) ezt indokolja
• Ha ragyogóan fehér, természetes hatású fogakat szeretne

Anyagukat tekintve az esztétikus héjak készülhetnek műgyanta alapú kompozíciós tömőanyagból (Gradia, Belle Glas) vagy speciális kerámiából (héjkerámia). Mindkét anyag kiváló esztétikai tulajdonságokkal rendelkezik. Klinikánkon Procera® héjakat is készítünk, melyek tökéletes fényáteresztő tulajdonságokkal rendelkeznek és teljesen úgy néznek ki, mint az Ön természetes fogai.

Héj árak