Hagyományos mechanikával működő

 Fém Alexander és esztétikus Inspire Ice fix készülék

A modern fogszabályozó rendszereknek köszönhetően akár 50, 60, 70 évesen is szabályoztathatjuk fogainkat és tökéletesebbé, szebbé tehetjük mosolyunkat. Természetesen az életkori sajátosságok befolyásolják a kezelés menetét. Legyen szó bármelyik korosztályról a kezelés során a tökéletes funkció és esztétikum elérésére törekszünk.

Fontos tényező a különböző állkapocsízületi problémák figyelembevétele (állkapocs-kattogás), előreheladott fogágybetegség, foghiányok, fogpótlások (hidak, koronák) megléte. Gyakori kérdés, hogy lehet-e koronával ellátott fogat szabályoztatni. A válasz igen, de a kezelés megkezdése előtt ellenőrizni kell, hogy van-e a korona alatt szuvasodás vagy olyan elváltozás, amit előtte kezelni kell. Ilyenkor célszerű a fogszabályozás idejére ideiglenes koronát készítettni, különösen, ha a kezelés után fogait fehérítettni szeretné.

A fogágyproblémák kialakulása (dohányzás, helytelen szájhigiéne miatt) 40-50 év körül igen gyakori. A károsodott fogágyban végzett fogmozgatás rizikót jelent, mivel a fog további tartószerkezetének a leépüléséhez vezethet. Éppen ezért fontos hangsúlyozni, hogy a fogszabályozás megkezdése előtt a megbetegedett fogágyat fertőzésmentessé kell tenni.

Ebben a korban már befejeződik az állcsontok növekedése, így azok egymáshoz való viszonyát már befolyásolni nem tudjuk. Ha ezek viszonyának korrekciójára van szükség akkor team-munkában gondos előkészítés, tervezés után az sebész segítségével történik, ezáltal az arc esztétikája is helyreáll.  A felnőttkori fogszabályozás számos ok miatt eltér a növekedésben lévő gyermek kezelésétől. A fogmozgatás felnőttkorban ugyan valamivel lassabb, viszont a betegek jobb kooperációjának köszönhetően a kezelési idő nem hosszabbodik számottevően. Megfelelő készülékekkel (fix, ragasztott készülékek) lehet a fogakat sorba állítani. A fogak kívánt pozícióba állításával a különböző foghiányokat pótló fémmentes fogpótlások illetve rögzített fogpótlásnak feltételeit teremtjük meg. A fogágybetegségekben szenvedők kilazult fogai pedig új helyükön szilárdíthatóak meg. Tehát a felnőttek fogait is lehet kezelni, s ehhez minden esztétikai igényt kielégítő porcelán brekettek (amelyeket a fogakra ragasztanak) és fogszínű teflonnal bevont fogszabályozó ívek állnak rendelkezésre.

Idősebb korban tehát általában rögzített fogszabályozóra van szükség. Klinikánkon több fajta készülék közül választhat: készülhet fémből vagy a fog színéhez nagyon hasonló porcelánból.
Lehetősége van választani a kiváló minőségű Alexander (fém) vagy az Inspire Ice (porcelán) készülékek között!


Alexander: Magas hatékonyságú megoldás azoknak, akik nem engedhetik meg maguknak a drágább esztétikus fogszabályozó kezeléseket. A készülék egyesével felragasztott fém brekettekből áll. Ezek a brekettek nem okoznak allergiát, gyerekek és felnőttek egyaránt hordhatják.Inspire Ice: A ma létező lehető legszebb fogszabályozó készülék, amely mesterséges zafírból készült. A brekettek teljesen átlátszóak, egyedülállóan kristálytiszták. Mivel kristályszerűen átlátszóak teljesen felveszik az alattuk levő fog színét és így szinte láthatatlan lesz a fogszabályozó készülék. Ez a legjelentősebb esztétikai különbség a kerámia brekettekkel szemben, amelyek egy adott, opálos fogszínben készülnek, amely esetenként eltérhet az Ön fogszínétől. Ezek a brekettek nem színeződnek az idő múlásával, úgyhogy a kezelés ideje alatt végig kíválóan fog kinézni!

Amennyiben részletesebb információkat szeretne, kérjen személyes konzultációt specialistáinktól!

Fogszabályozó árak
Előtte - utána képek
Árlista

 
Diagnosztika, konzultációk:  
Első fogszabályozási konzultáció 5 000 Ft
Tanulmányi lenyomat két állcsonton   10 000 Ft
Panoráma röntgen   5 000 Ft
Teleröntgen külső helyszínen (18 év felett, beutalóval) 4 000 Ft
Fogszabályzási analízis és tanulmányi lenyomat két állcsonton   30 000 Ft
Felhelyezési díjak:   
Hagyományos mechanikával működő fém (Alexander) készülék felhelyezése állcsontonként 100 000 Ft

Hagyományos mechanikával működő esztétikus (Inspire Ice) készülék felhelyezése állcsontonként

180 000 Ft
Kezelés és zárási díjak:  
Aktiválás/ellenőrzés alkalmankénti díja Alexander és Ice készülékek esetén 15 000 Ft

Levétel 1 állcsonton (tartalmazza a polírozás, a ragasztott retainer, a kivehető készülék és az első havi kontroll árát is, minden készülék esetén)

 80 000 Ft
Levétel 2 állcsonton (tartalmazza a polírozás, a ragasztott retainer, a kivehető készülék és az első havi kontroll árát is, minden készülék esetén) 130 000 Ft
Néhány tipikus kezelési díj különböző készülékek esetében*:  
Hagyományos mechanikával működő fém (Alexander) fix készülék
2 állcsonton, 1 év kezelés esetén
510 000 Ft
Hagyományos mechanikával működő fém (Alexander) fix készülék
2 állcsonton, 1,5 év kezelés esetén
600 000 Ft
Hagyományos mechanikával működő fém (Alexander) fix készülék
2 állcsonton, 2 év kezelés esetén
690 000 Ft
Konvencionális mechanikával működő esztétikus (Inspire Ice) fix készülék
2 állcsonton, 1 év kezelés esetén
670 000 Ft
Konvencionális mechanikával működő esztétikus (Inspire Ice) fix készülék
2 állcsonton, 1,5 év kezelés esetén
760 000 Ft
Konvencionális mechanikával működő esztétikus (Inspire Ice) fix készülék
2 állcsonton, 2 év kezelés esetén
850 000 Ft
Összehasonlító táblázat  

* - Az ár tartalmazza az ív, a tubus, a brekett és az aktiválás árát.  A fenti árak tájékoztató jellegűek. A végleges ár a konzultációt követően kerül meghatározásra, mivel az egyénenként eltérhet. Az azonos mechanikájú brekettek állcsonton belül is variálhatók.