Zoom és Zoom Nite White fehérítés

Különbözőek vagyunk és a fogaink is különbözőek, ahogy a hajunk és a bőrünk színe is eltérő. A fogakat megszínezi a kávé, a tea, a vörösbor és a dohányzás, de az öröklött tulajdonságok is meghatározóak. Számtalan lehetőség van a fogak fehérítésre, melyek közül a VitalEurope Fogászati Központban két módszert ajánlunk az otthoni, sínes fogfehérítést (Zoom Nite White) és a rendelői fogfehérítést (Zoom plazma lámpás).

A fehérítés roncsolhatja a fogakat?

A fogfehéritő anyagok PH értéke semleges vagy közel semleges, de nem káros. Sem a zománcréteg, sem a dentin nem károsodik a fehérítés során. A használt anyagok a fogak szövetszerkezetében nem idéznek elő változást, mivel oxidáció révén hatnak és nem a zománcfelszín marásával A kezelést követően felléphet a fogak kisebb mértékű érzékenysége, amely néhány nap alatt elmúlik, illetve megfelelő fluoridos kezeléssel elmulasztható.
Van néhány problémás fogam! Mi a teendő? Csak egészséges fogakat lehet fehéríteni. A szuvas, problémás fogakat kezelni kell, a fogszínű tömesek csak a fehérítést követően kerülnek a fogakba. A fogfehérítést professzionális fogászati tisztítás előzi meg, mely ultrahangos fogkőeltávolítást és polírozást foglal magába. A fogászati tisztítás és a fogfehérítés között 1-7 napnak kell eltelnie a páciens állapotától függően.

Végleg fehérek maradnak a fogaim?

A fogfehérítők hatása nem tart örökké, de néhány év elteltével a hatás felfrissíthető.
Mire figyeljek a fehérítés előtt? Ha a fogban lévő flourid mennyiségét feltöltjük, csökkenhet a fehérítést követő érzékenység. A VitalEurope Fogászati Központban és patikában, drogériákbankapható Elmex Gélt a betegtájékoztatóban leírtak szerint a fehérítés előtt kétszer tegye fel, lehetőleg két nap szünetet tartson. A fehérítés előtt 24 órával már ne használja a gélt. Csökkentse a kávé fogyasztást és a dohányzást, a fehérítés után ezeket kerülnie kell majd. A fehérítés előtt 4 órával már ne mosson fogat, csak vizes fogkefével vagy flouridmentes fogkrémmel tisztítsa fogait.

Hogy történik a professzionális rendelői Zoom fehérítés?

A fehérítést fogászati konzultáció és esetleges fogkőeltávolítás előzi meg. A fehérítés előtt 15 perces előkészület során védőanyagot juttatunk az ínyre, így izoláljuk a lágy részeket. A fogakra ezután egy oxigént felszabadító gél kerül, melyet egy speciális plazmaíves lámpa segítségével világítunk meg, miközben a páciens védőszemüveget visel. A lámpa energiája aktiválja a zselét, melynek szabad oxigénje kioldja a fogak szöveteiben lerakódott festékanyagokat. A 15 perces folyamatot 3x ismételjük, majd eltávolítjuk a védőanyagot és olajjal ecseteljük a fogínyt.

Hogyan történik az otthoni fehérítés?

Az otthoni fogfehérítést az orvosi utasításoknak megfelelően és folyamatos kontroll mellett kell elvégezni. A pácinens egy fehérítőpasztával megtöltött fogsínt visel éjszakánként, melyet az ő szájának megfelelő lenyomat alapján készítünk el.

Mire kell figyelni a fehérítés után?

Esetenként a fehérítést követően 1-3 napig érzékenység tapasztalható. Fontos, hogy a színes ételek megszínezhetik a frissen fehérített fogakat, mivel a pólusok ilyenkor még nem záródnak be teljesen, ezért  fehérítést követő 48 órában kerülje a kávé, kóla, tea, vörösbor, curry, pirospaprika, répa, vörös húsok, gyömülcslevek fogyasztását és ne dohányozzon! Párolt rizs, csirke, párolt hal, világos szószos tészták, tejtermékek fogyaszthatók.

Fehérítési árak