Fogágybetegségek

A  paradontológia a fogágybetegséggekkel  foglalkozó fogászati szakág.

A fogágybetegség (paradontitis) népbetegség hazánkban is és kezelés nélkül hosszú távon súlyos íny, gyökér és csontkárosodást okoz. Ha Önnek fogköve, ínyvérzése, rossz lehelete, mozgó fogai, ínyvisszahúzódása esetleg fogain gennyel telt fájdalmas tasakok vannak kérjük látogasson el hozzánk, hogy fogszakorvosaink és dentálhigiénikusaink segítségével megszabadulhasson a problémától.

A fogágybetegséget több tényező okozhatja, A helytelen szájhigiéné, rossz tömések, rosszul záró fogpótlások, dohányzás, cukorbetegség, genetikai tényezők mind hozzájárulhatnak kiakakulásához.

A legfontosabb a gyulladás mihamarabbi megszüntetése, majd a gyulladásmentes állapot fenntartása. A gyulladást fogkőeltávolítással, kürettálással, súlyosabb esetben csontpótlással lehetséges megakadályozni. A gyógyulási folyamathoz rengeteg türelemre és tökéletes szájhigiénére van szükség.

Fogorvosaink és dentálhigiénikusaink mindent segítséget megadnak Önnek.

Csonttasak tisztítás negyedenként (zárt és nyitott)

A fogágybetegségek bizonyos típusainál alkalmazott paradontológiai beavatkozás, melyet íny alatti tisztításnak, kürettálásnak is nevezik. A beavatkozás során - a fogkőeltávolítással ellentétben- nemcsak a fogkövet, hanem a gyulladt szöveteket és fertőzött gyökér cement réteget is eltávolítjuk, így a csonttasakokban lévő baktériumok elpusztulnak.
A csonttasak tisztítás lehet nyitott vagy zárt. A nyitott tisztítás során az ínyen apró metszéseket ejtünk, hogy a csonttasakhoz megfelelően hozzáférjünk. A tisztítás után a metszéseket apró öltésekkel zárjuk, majd egy hét múlva eltávolítjuk.